Våbenskjoldene

Opmaling af to nye skjold

I august stod kunstneren Bruce Barber fra firmaet Tigersigns for værket, da to våbenskjolde blev malet op. Dermed er frisen med våbenskjolde, i toppen af kirkerummet, nu blevet to skjolde rigere. Processen foregik med bladguld samt originale, heraldiske farver. 

Der har hidtil manglet opmaling af de resterende buster, men med en donation fra Schroder Fonden er det nu blevet muligt at opmale de to manglende. De nyligt opmalende våbenskjolde angiver således Dronningemoderen, Dronning Elizabeths tiltræden som patron for kirken i 1952. Derudover er den nuværende Dronning Elizabeth IIs våbenskjold også opmalet med hendes tiltræden som patron for kirken i 2002. 

Bruno og Suzanne Schroder har gennem mange år været interesserede i at få opmalet det sidste våbenskjold. Desværre døde Bruno Schroder i processen, men hans datter Leonie sørgede for at Schroder Foundation ærede hendes fars ønske, og betalte for opmalingen af våbenskjoldene, samt dækkede udgiften til det ekstra arbejde i forbindelse med facaderenoveringen. Vi er meget taknemmelige for donationen.

Historien bag våbenskjoldene i St. Katharine's 

Før Den Danske Kirke i London overtog kirkebygningen i 1952, tilhørte kirken St Katharine’s Foundation, der blev grundlagt af Kong Stephen i 1100-tallet i nærheden af Tower.

 I begyndelsen af 1800-tallet blev bygningerne, der lå, hvor St Katharine’s Dock findes i dag, nedlagt i forbindelse med havnens udvidelse. St Katharine’s Foundation flyttede til det nuværende St Katharine’s Precinct og byggede den nuværende kirkebygning, som den ejede indtil midten af 1900-tallet. I denne periode blev frisen med 39 våbenskjolde etableret. 

Våbenskjoldene symboliserer den lange række af engelske dronninger, der har været kirkens patroner gennem flere hundreder år. Kong Stephens kone Dronning Matilda, 1136, blev kirkens første patron.

 

Læs mere om historien om The Royal Foundation of St. Katharine på deres website: www.rfsk.org.uk