Facaderenovering

Facadeprojektet er nu afsluttet.

Den danske kirke i London fremstår nu igen lys og et smukt syn fra Regent’s Park.

Facadens Bath sten er nu damprenset og repareret, hvor det var tiltrængt, ødelagt cement er erstattet, brystværnet er genopbygget og spirerne gjort sikre. Denne store restaurering kunne ikke være gjort uden omfattende økonomisk støtte fra Heritage Lottery Fund (nu: The National Lottery).

Det har været en lang rejse siden en hammertest af facadens Bath sten I november 2014 viste, at en gennemgribende reparation var nødvendig. Dét, der indledningsvist var et rensnings- og reparationsarbejde, viste sig at blive mere kompliceret end planlagt. En nærmere undersøgelse af tårnene fra en lift viste hidtil skjulte gab i en ring rundt om tårnene højt oppe. På dette sted var der ved opførelsen af tårnene indsat en jernring, som nu var gennemtæret flere steder og derfor var der stor fare for, at tårnene ville styrte ned. Så pludselig var den strukturelle sikring af tårnene første prioritet i projektet; hvilket medførte, at der måtte findes besparelser andre steder i projektet. Nu kan man se en ring af nye og lysere sten nær toppen af tårnene, hvor der er indsat en stål struktur, så tårnene er sikret mange år ud i fremtiden.

Samtidigt med hovedprojektet har vi udnyttet, at der var sat stillads op, til at få restaureret kirkens klokke og urskive. Thwaites and Reed (grundlagt 1740) har forsikret os, at uret vil fungere og vise klokken de næste par hundrede år. Reparation af uret, nymalingen og forgyldning af tallene og ur viserne er betalt af Heritage of London Trust.

Se mere om Heritage Lottery Fund her

All Churches Trust, Garfield Weston Foundation, CF Lunøe Trust Fund og Asta and Julius P. Justesen’s Foundation har også støtten projektet økonomisk.

 

Projektets arkitekt var Malcolm Fryer Architects.

Hovedentreprenør var DBR London Ltd.

Kirkerådets formand  Dorte Bille-Harding’s tale ved afslutningsreceptionen kan ses her (teksten er på engelsk)