Messehagel

 

I december 2020 tog vi kirkens nye messehagel i brug. Den er designet og broderet af HM Dronning Margrethe II og kan anvendes til gudstjenester i kirken hele året rundt. 

Om designet skriver kongehuset: 

Den nye messehagel er skabt af Hendes Majestæt Dronningen, og arbejdet tog sin begyndelse i december 2019, hvor Majestæten besøgte Den Danske Kirke i London.

 

Dronningen studerede kirkens indretning, farver og glasmosaik, og inspirationen til farvevalget er både hentet fra farverne i kirkerummet og fra farver knyttet til Danmark og England. Det hvide kors på den røde baggrund symboliserer Dannebrog, og de røde og hvide farver er også gennemgående i glasmosaikken i det store vindue over kirkens alter. Messehagelen har blåt fór, som sammen med de røde og hvide farver hentyder til det britiske flags farver.

 

På messehagelens forstykke har Dronningen broderet et Kristusmonogram. Monogrammet, som er baseret på de tre første bogstaver i navnet Jesus på græsk, er omgivet af en tornekrone. På bagstykket ses det broderede kors med en Lutherrose i midten. Lutherrosen er et udbredt symbol for den evangelisk-lutherske kirke. De svungne ranker i messehagelens mønster antyder de gotiske linjer i kirken, som er en 200 år gammel neogotisk kirkebygning.

Messehagelens stof er fra England, og Majestæten har i udformningen lagt vægt på, at den kan bruges i hele kirkeåret og til alle kirkelige højtider.  

 

Kilde: https://kongehuset.dk/nyheder/hm-dronningen-har-skabt-en-ny-messehagel-til-den-danske-kirke-i-london

Læs om indvielsen af messehagelen på Kristeligt Dagblad her (låst artikel). 

 

Se flere billeder af detaljer på messehagelen i galleriet herunder.  

 

 

Messehagel