Lørdagsskolen for børn

Lørdagsskolen er en sprogskole for børn fra 4 år og op. Hver anden lørdag fra september til marts/april  mødes vi i kirken, synger et par danske sange og går til klasserne, mens mor eller far sætter sig i church hall’en for at læse danske blade og aviser eller sludre med de andre forældre. Børnene kommer til at gå i klasse med børn på deres egen alder og niveau.

Undervisningen er uformel. Lærerne er frivillige, men erfarne undervisere.  I Lørdagsskolen er man del af et fællesskab. Og fællesskabet fokuserer på, at eleverne lærer at tale, læse og skrive dansk, så de kan begå sig i hverdagssituationer i Danmark. Vi vil forbedre vores elevers evne til socialt og kulturelt at integrere sig med deres danske familie og venner og skabe danske venskaber i London, så de oplever fordele ved både at have dansk og engelsk baggrund.

Da undervisningen er hver anden uge, pålægger det familien at tale dansk derhjemme for at støtte op om undervisningen og eksempelvis bruge danske film, bøger, app’s og aviser til at udvikle sproget.

Undervisningen er ikke en kirkelig aktivitet, så alle, uanset religiøs baggrund, kan deltage.

Datoer for efteråret 2023:  9.sept., 23. sept., 7. okt., 21. okt., 4. nov., 18. nov., 2. dec.

Datoer for foråret 2024:  13. jan., 27. jan., 24. feb., 9. mar., 23. mar., 13. apr., 27. apr.

Lucia er d. 10. december 2023 og Fastelavn d. 10. februar 2024

Lørdagsskolens klasser:

Børnehaveklassen - Reception, alder 4-5

Dansk 1 - Year 1-2, alder 5-7

Dansk 2a - Year 3-5, alder 7-9, undervisning på dansk  

Dansk 2b - Year 3-5, alder 7-9, undervisning delvist på engelsk

Dansk 3a - Year 5+, alder 9-13+

Dansk 3b - Year 5+, alder 9-13+

 

Tilmelding

For at deltage i undervisning skal dit barn være dækket af et familie-årsmedlemsskab af kirken, det er så han/hun er forsikret under undervisning. Hvorefter undervisning koster £85 pr. barn pr. sæson, tilmeldning kan gøres på medlemssiden.

I Lørdagsskolen er der plads til alle. Hvis man ikke har midler til at betale for skolen, kan man søge The Danish Church Benevolent Fund eller kontakte [email protected]

For yderligere information, og sikre plads i klassen, kontakt skoleleder Pia Jeppesen på e-mail: [email protected]