Det stærke fællesskab og længslen efter saltlakrids

Det stærke fællesskab og længslen efter saltlakrids


# Fem hurtige til en bruger af kirken
Udgivet tirsdag d. 15. september 2020, kl. 14:28

Interview med Mille Holst - bragt i kirkebladet sept-nov 2020

Af Flemming Kloster Poulsen 

 

Hvordan var din vej til London? 

Jeg arbejdede for Maersk i Dubai og blev overflyttet til deres kontor her i London. Det var egentlig aldrig planen at ende i London, men nu har jeg været her i næsten syv år. Hold da op, hvor tiden er gået stærkt!  

 

Hvordan har du brugt Den Danske Kirke? 

Jeg bruger Den Danske Kirke meget i kulturelle og sociale sammenhænge.  Som formand for Team Denmark FC - en dansk fodbold- og løbeklub i London - har vi et godt rigtig samarbejde med kirken. Det er noget, vi sætter stor pris på - at vi kan hjælpe og støtte hinanden.  

Personligt nyder jeg, at jeg igennem kirken kan holde fast i de danske traditioner såsom Skt. Hans og Lucia. Det er dejligt at vide, at man har mulighed for at stifte familie i London og stadig have et sted at komme og dyrke ens danske rødder og traditioner.  

Derudover gør jeg også godt brug af kirkens 'shop' som har været fantastisk imod hjemve og når savnet af saltlakridser har været for stort.  

 

Hvad værdsætter du mest ved dine danske rødder? 

Jeg værdsætter meget fællesskabet. Dét, at man hjælper hinanden og tager ansvar f.eks. igennem foreningsliv og frivilligt arbejde. Det kan jeg godt savne nogle gange i den engelske kultur. Heldigvis ser jeg det igennem det samarbejde, vi har i Team Denmark FC og Den Danske Kirke. Det er fantastisk, når 20 af vores medlemmer står op en søndag formiddag for at hjælpe kirken med at tage telt ned, selvom det er solskin og fantastisk pub vejr. Og når kirken stiller op med hotdog bod til fodboldturneringer eller lader os opbevare rekvisitter til fodbold og løb, så det er muligt for os at drive en sportsforening i det centrale London. Det gør mig varm om hjertet og stolt over mine danske værdier. 

 

Hvad betyder kristendom / tro for dig midt i et multikulturelt London? 

Kristendommen betyder for mig traditioner, nærvær og familie. Jeg er især vild med julen og starter, hvis muligt, gerne med pyntning allerede i november. I min familie er jeg vokset op med julegudstjenesten inden julemiddagen og det er nu altid et ’must’ i vores familie.

Den Danske Kirke er for mig et samlingspunkt i London, der møder man altid kendte ansigter og lærer nye at kende. Kirken minder mig om mine danske rødder og får mig til at føle mig hjemme.  

 

Hvad er din fremtidsplan? 

Fremtiden er i London. Jeg er vild med de muligheder, der jobmæssigt er her og med, at der altid er noget at tage sig til. Der er altid nogle venner, der er friske på at lave noget sammen, om det er en picnic i parken, en impulsiv tur i teater, en løbetur eller en hurtig drink på pubben.  

Derudover har jeg lige købt hus i London og så skal jeg  giftes lige om lidt med min kommende mand, Jonathan, som er født og opvokset i London. Så jeg bliver her nok et stykke tid endnu og nyder storbylivet og mulighederne. 
Om Mille: 

Navn: Mille Holst

Alder: 32

Job: Partnership Director

Interesser: Løb, frivilligt arbejde, champagne og god mad

Kendetegn: Taler meget - og højt :) 


Du kan læse meget mere om Team Danmark FC på deres hjemmeside - eller finde dem her på facebook

Ophavsret: