Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Ekstra præst til London

Ekstra præst til London


# Aktuelt
Udgivet af Flemming Kloster Poulsen, tirsdag d. 26. februar 2019, kl. 16:29

Vi får nu en ekstra præst til Den danske Kirke i London. Det er Johanne Nørtoft Thomsen, som bliver ordineret og indsat søndag 17. marts kl 11.00.

Hendes stilling er en delt stilling med halvdelen ved kirken og den anden halvdel som præst for danske studerende i London, samt kirken i Hull.

Ordinationen bliver foretaget af Københavns biskop Peter Skov Jakobsen og indsættelsen står provst/generalsekretær Pia Sundbøll for. Det bliver en stor dag og det hele fejres bagefter med noget godt i glasset og kransekage.

Her præsenterer Johanne Nørtoft Thomsen sig selv:

Jeg er fra d. 15. marts 2019 så heldig at være ny sognepræst og studenterpræst i Den Danske Kirke i London og jeg glæder mig enormt til at møde jer alle sammen!

I sommers afleverede jeg mit speciale på teologi og afsluttede dermed seks års studier i Aarhus. Jeg er opvokset i den syd-østlige del af Danmark i en lille landsby, Barrit. Her har jeg boet hele min opvækst sammen med mine tre yngre søskende og mine forældre. Derfor er jeg så glad for at min stilling også indebærer ture til den danske menighed i Hull, hvor der er mulighed for at komme lidt ud af storbyen og se ud over bredere vidder.  

Min opvækst har i dén grad været med til at forme min kirkelige baggrund, da mine begge mine forældre er uddannede diakoner. Min baggrund er dermed formet af et stort fokus på det diakoniske og at kristendommen opfordrer til handling. Det er vigtigt for mig, at kirken vender sig ud mod samfundet og at kristendommen formidles ind i den hverdag, vi mennesker lever i. Det vil jeg som præst forsøge at praktisere så godt som muligt; at gøre kristendommens budskab hverdagsnært og relevant. 

Mit kirkelige ståsted er også blevet påvirket af de frivillige organisationer, jeg har været tilknyttet undervejs i min studietid. Her har jeg arbejdet både professionelt og frivilligt, med at lave kirkelige arrangementer for efterskoleelever, gymnasieelever og studerende i KFUM/KFUK og Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse (DKG). Arrangementerne har været bygget op om samtaler om tro, eksistens, etik og samfund. Det er min store interesse som præst, at arbejde med sådanne arrangementer for unge voksne i folkekirken, da jeg mener at vi i folkekirken kan tilbyde et rum, hvori man kan tale om eksistentielle emner som fx hvad tro er og hvad det skal fylde for en selv, om livets svære sider og om de helt store spørgsmål i livet. 

I min fritid har jeg en stor forkærlighed for at gå på genbrugsjagt og lede efter gode fund, nørde moderne kunst, hygge mig med madlavning og at lytte til lydbøger imens jeg løber eller strikker. Jeg glæder mig vildt til at udforske, hvad London kan byde på at nye bekendtskaber, museer og oplevelser og jeg vil være meget interesseret i alle tips og tricks til at opleve London, som jeg er sikker på at I kan være behjælpelige med. 

Jeg ser meget frem til at møde jer alle og er meget taknemmelig for muligheden for at opleve fællesskabet blandt danskere i udlandet, som jeg har hørt meget godt om. 

Vi ses! 

Johanne Nørtoft Thomsen

Ophavsret: