Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kend dine åndelige rødder

Kend dine åndelige rødder


# Aktuelt
Udgivet af Arne Kristophersen, onsdag d. 5. december 2018, kl. 14:37

Klumme af Flemming Kloster Poulsen, præst  

”Vi bruger vildt meget tid på nettet, men vores åndelige rødder ved vi kke en dyt om.”
Sådan sagde en kvinde, jeg talte med i kirken fornylig. Det er der noget om. Vi bruger masser af tid på facebook, instagram, news og underholdning, men tro og åndelige rødder ved vi meget mindre om. Det er ærgerligt, især fordi vi lever i et multikulturelt London, hvor vi hele tiden bliver udfordret på, hvem vi selv er.
Sidst jeg var i Danmark gik jeg bl.a. ind i en boghandel, hvor jeg fandt en ny bog: Robust – om tro og magtesløshed, skrevet af Lone Vesterdal. Det er en eksistentiel-kristen bog, der søger ned til vores åndelige rødder. Troen kan være det afsæt, der giver perspektiver og mod til at kæmpe, skriver hun. Rødderne, de bibelske fortællinger, salmer og bønner kan være en kraftkilde, der forvandler mismod til livsmod.  
Det er en god måde at sige det på. Og jeg tror at den aller bedste måde at kende sine åndelige rødder er at gå i kirke. Her hører vi bibelhistorier og synger salmer. Vi siger Fadervor og vi deler brød og vin. Og så er man faktisk rigtig godt kørende. Så kender man noget til ånd og tro. Som en konfirmand sagde: ”Det her, det er sådan set nemmere end at spille fodbold!”  
Derfor gør vi i Den danske Kirke meget ud af søndagen. Her er alle mand på dæk for at både gudstjenesten og frokosten bliver så god som muligt – og for at nye ansigter kan føle sig velkommen.  
Har man lyst til hurtigt og nemt at lære sine rødder at kende, kan man f.eks. beslutte at gå i kirke 10 gange i løbet af et år. Man kan begynde juleaften og så tage den derfra.  
Sværere er det altså ikke. Så har man en ballast til livet. Så står man ikke som et mæhælam, der ikke kender sig selv. Så har man noget at byde på, når man bevæger sig ud i en multi-alt-mulig storby som London.

Velkommen i Den danske Kirke til julens og vinterens mange arrangementer og aktiviteter.  

Ophavsret: