Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kirken er her på storbyens præmisser

Kirken er her på storbyens præmisser


# Klumme
Udgivet af Flemming Kloster Poulsen, lørdag d. 1. september 2018, kl. 15:35

Klumme i Kirkebladet september 2018. Af Flemming Kloster Poulsen, præst

For en tid siden kom en mand ind Den danske Kirke, præsenterede sig og fortalte: ”Her i denne kirke har jeg kommet da livet var mest lykkeligt og vi bar vores børn til dåb – og da det var mest ulykkeligt og vi alt for tidligt sagde farvel til et elsket menneske.”

Jeg synes, det er flot sagt og det rammer præcist, hvad der er meningen med kirken. Det er sted, hvor vi kan komme, både når livet er fantastisk dejligt og når det er forfærdeligt vanskeligt. Kirken er et sted, hvor der er plads til både vores sorg og vores glæde.

Ved et møde i St Pauls Cathedral om tro og identitet talte den tidligere engelske biskop Rowan Williams til over 1100 tilhørere om ”urban spirituality”, og understregede hvor vigtigt det er at kirkerne er tilstede midt i storbyens uophørligt pulserende liv.

Kirken skal være der med et andet rum, sagde han. Et rum med musik og fortællinger, døbefont og alter, et rum som alene med sin indretning minder om kristendommens grundfortællinger om Gud og mennesker. Et rum som peger på en anden måde at opfatte et menneskeliv på.

Det har Williams ret i. Når livet er stort med både sorg og glæde, slår det ikke til at shoppe igennem på Oxford Street. Så skal der et andet rum til med højtid, musik og store ord. Så har vi brug for et andet rum, et helligt rum, med plads til refleksion, bøn og fællesskab.

Derfor har vi Den danske Kirke i London. Som et rum og et mødested, både ved livets højtider og på alle de almindelige dage. Her kan man møde andre mennesker. Lytte til den store historie om Gud og mennesker. Indgå i et fællesskab. Tænke tanker. Fejre traditioner. Deltage i aktiviteter. Være en del af noget større.

Storbyen London er overvældende med højt tempo og ufatteligt mange indtryk og Den danske Kirke er her på storbyens præmisser. Det er som det skal være. Velkommen til en dansk kirke midt det pulserende London. Både om søndagen og i ugens løb.

 

Ophavsret: