Uden medlemmer, ingen kirkeUden medlemmer, ingen kirke

Tegn medlemskab HER

Medlemskab af Den Danske Kirke i London

Den Danske Kirke i London eksisterer ved hjælp af medlemsbetaling, idet kirken ikke modtager økonomisk hjælp til den daglige drift – hverken fra den danske stat eller Folkekirken.

I Danmark betaler 80 procent af befolkningen medlemsbidrag til folkekirken i form af kirkeskat. Hvis man er døbt i folkekirken, er man medlem og betaler kirkeskat, med mindre man melder sig ud af kirken. Når man som dansker flytter til udlandet, er det omvendt: Først når man melder sig ind i den lokale danske udlandskirke, bliver man medlem.

Medlemsbidraget til Den Danske Kirke i London er betragteligt lavere end det beløb, de fleste betaler i kirkeskat i Danmark. Et års medlemskab koster:

1. Familie £108 (eller £9 i måneden)
  2. Enlig £84 (eller £7 mdl.)
  3. Studerende og pensionist £60 (£5 mdl.).

Vi håber, at du og din familie har haft gode oplevelser i kirken og til en af vore mange aktiviteter, som betyder, at du vil ønske at tegne MEDLEMSSKAB HER.

Ved at tegne medlemskab er du med til at sikre, at der også i fremtiden vil være en dansk kirke i London for dig og din familie og de omkring 30.-40.000 danskere i Greater London.

Hvis du betaler skat og kirkeskat i Danmark

Hvis du stadigvæk betaler skat og kirkeskat i Danmark, mens du bor i England, er der mulighed for, at den kirkeskat, du skal betale i Danmark, i stedet for tilgår Den Danske Kirke i London (jf. Lov om Folkekirkens økonomi § 18, stk.4).

Du vil i den forstand være medlem af Den Danske Kirke i London og stadigvæk oppebære medlemskabet i Folkekirken. Dog er Den Danske Kirke i London er forpligtet til at meddele skattemyndighederne i Danmark, såfremt bidraget til kirken ikke opretholdes.

Kontakt venligst kirkebogsførende præst i Den Danske Kirke i London, Flemming Kloster Poulsen fkp(at)km.dk eller Susanne Birkbak på kirke(at)danskekirke.org, hvis du ønsker, at din kirkeskat skal tilgå Den Danske Kirke i London, og vi vil være behjælpelige med det administrative.