BankBank

Det kan være besværligt at åbne en bankkonto i Storbritannien. De fleste banker vil sikre sig, at deres kommende kunde er betalingsdygtig, og de vil derfor som regel forlange garantier. Da Storbritannien ikke har noget centralt personregister, skal du selv kunne dokumentere din identitet og din adresse, og du skal derfor medbringe pas eller anden form for id, samt en lønseddel eller en regning med navn og adresse, eller et brev fra arbejdsgiver med bekræftelse af adressen (proof of residence). Nogle banker forlanger også at se kontoudtog fra de seneste seks måneder og bevis på indkomst. Det kan være din kontrakt eller et brev fra din arbejdsgiver.

I første omgang vil du kunne få en Basic Bank Account, hvortil din løn kan indbetales, og hvor du kan oprette betalingsservice (Direct Debit) for at betale dine regninger. Du og evt. din ægtefælle kan få et Debit Card, så du kan hæve kontanter i hæveautomater og betale i butikker. Men du kan ikke få kredit på kortet, og du kan ikke overtrække.

Du vil også få et checkhæfte - checks er stadig udbredt som betalingsmiddel Storbritannien, så det kan være praktisk at have det.

Du vil herefter kunne anmode om at få et Credit Card. Det tager som regel lidt tid for banken at vurdere din kreditværdighed.

Banker har åbent mandag til fredag fra kl. 9.00 til kl. 17.00. Enkelte banker har også åbent lørdag formiddag, og alle er lukket søndag.

Northern Bank er en del af Danske Bank og tilbyder almindelige bankforretninger for bl.a. danskere, der bor i London området. Northern Bank tilbyder at åbne en konto i London  umiddelbart efter du har bosat dig i England.

Hvis du allerede har en konto hos Danske Bank i Danmark, kan du bede din lokale afdeling om at blive introduceret til Northern Bank, London. Du vil herefter blive kontaktet pr. telefon for at drøfte hvilken type konto, der passer til dig samt aftale det videre forløb med underskrift på de nødvendige papirer.

Hvis du ikke allerede er kunde hos Danske Bank i Danmark, har du selvfølgelig mulighed for at blive kunden i banken  i London alligevel, men du kan også vælge at skifte bank inden din afrejse. Det vil gøre åbningen af konto i London hurtigere og nemmere for dig.Hvis du har en konto både hos Danske Bank i Danmark og hos Northern Bank i London, kan du med din netbank overføre penge mellem dine konti gratis. Og overførslen sker samme dag. For yderligere information kontakt venligst Danske Bank i Danmark eller Northern Bank, London. Du kan sende en e-mail til Northern Bank i London på londonbranch(at)northernbank.co.uk.

Her er nogle af de store banker:

Barclay's
Citibank
Halifax
HSBC
Lloyd's Tsb
Natwest
The Royal Bank of Scotland
Santander

Postvæsenet
Post Office er en offentlig service, som omfatter the Post Office Counters, Royal Mail som udbringer post, og Parcelforce Worldwide for pakkepost. På posthuset kan du betale nogle af dine regninger, vand, gas og el f.eks. Og du kan betale din TV License her. Du kan også finde diverse formularer, f.eks. til indregistrering af en bil.